Beach Volley

Home Beach Volley

Beach Volleybeach_volley_evidence1

 

In Salicea, plaja vine la noi! Mai precis, un teren de beach volley, cu nisip, fileu si tot ce ai nevoie pentru un meci pe cinste.

 

Regulament pentru Volley:

1. Suprafata de joc:

Pentru un teren regulamentar, trebuie sa fie 16 x 8 m, zona libera 3 m latime, 7 m inaltime. Compozitia fiind din:nisip, fara pietre, scoici sau alte obiecte care pot prezenta riscuri de ranire a jucatorilor. Doua linii laterale si doua pe fundul terenului, marcheaza terenul de joc. Fileul despartitor dintre cele doua parti ale terenului cu lungimea de 8,5 m, este plasat vertical asupra axei terenului. Inaltimea fiind de 2,43 m pentru barbati si 2,24 m pentru femei. In lateral, fileu de volley este delimitat de 2 tije flexibile. Zona pentru serviciu este din spatele liniei de fund a terenului si extensiile celor 2 linii laterale. Grosimea liniilor pentru terenul de volley trebuie sa fie dintr-un material rezistent si o grosime de 5-8 cm.

 

2. Mingea pentru joc:

Mingea pentru volley trebuie sa fie din piele, circumferinta de 65 cm, greutatea de 260 grame, presiunea interioara de 171-221 mbari. Mikasa, fiind mingea oficiala pentru competitile mondiale.

3.Echipamentul

Echipamentul pentru volley consta in costum de baie, tricouri sau maiouri si sepci.

 

4. Drepturile si obligatiunile jucatorilor de volley:

-Jucatorii de volley trebuie sa se abtina de la actiunile cu scop de intarziere a jocului.

-La sfarsitul meciului, jucatorii multumesc arbitrilor si adversarilor.